Jyllinge Løbeklub

skoene på - og ud i det blå!

  Jyllinge Løbeklub  

Orienteringsløb i Gulddysseskoven søndag d. 27. oktober !

Søndag den 27. oktober 2019 afholder Jyllinge Løbeklub orienteringsløb for klubbens medlemmer og deres familie.

Løbet starter ved Gulddyssegård (overdækningen ved Naturskolen). Du kan starte mellem kl. 9.00 og 10.00 og der kan vælges mellem følgende baner:

  1. Let bane på ca. 2,5 km
  2. Let bane på ca. 5 km
  3. Mellemsvær bane på ca. 5,5 km

Der løbes på særlige orienteringskort tegnet af Kildeholm Orienteringsklub i Ølstykke. Der er et kort for hver bane og posterne er tegnet ind på kortet, der også indeholder signaturforklaring og en kort beskrivelse af hver post.

Posterne er røde træpæle og skal tages i nummerrækkefølge. I et indhak på træpælen sider en rød plastic klippetang og der klippes i kanten af kortet ud for postens nummer. Der står et kontrolnummer på posten. Samme nummer er angivet i postbeskrivelsen på kortet for den pågældende post.

Praktisk information.

Tidtagning: Du tager selv tid på hvor lang tid du er om løbet.

Påklædning og udstyr: Almindeligt løbetøj og sko kan anvendes. Hvis du vælger mellemsvær bane, hvor du kommer ud i terrænet, er det en fordel med profilerede såler.

De lette baner kan løbes uden kompas idet man fortrinsvis følger veje og stier. Ved mellemsvær bane anbefales det at bruge kompas. Et gennemsigtig, væskedæmpet kompas (spejderkompas) eller et specielt orienteringskompas (typisk tommelfingerkompas) kan anbefales. Hvis man ikke har mulighed for at medbringe kompas kan en smartphone med kompas-app anvendes.

Skovflåter: Bid af skovflåt kan forebygges ved at bruge tæt tøj f.eks. lange bukser med strømper ud over bukserne. Kig dig efter for flåter umiddelbart efter løbet og igen når du kommer hjem. Flåter fjernes hurtigst muligt. Det er ikke afgørende hvordan det sker.

Valgt af bane mv.: Hvilken bane man skal vælge afhænger naturligvis af hvor god man er til at løbe og finde vej. Man skal være opmærksom på at der kan gå meget tid hvis man løber forkert så det er ofte bedst at løbe lidt langsommere end man plejer for hele tiden at følge med i hvor man er. På de lette baner vil man typisk løbe 10-15% længere end den angive banelængde idet den er målt som den direkte afstand mellem posterne. På den mellemsvære bane vil man typisk løbe 20-30% længere.

Regler for løbet: Der må ikke løbes i områder der på kortet er markeret som ”Forbudt område”. Det er ikke tilladt at kravle over hegn.

Parkering: Der er begrænset parkeringsplads ved Gulddyssegård så hvis du vælger at køre i bil så prøv så vidt muligt at samkøre.

Tilmelding og pris: Tilmelding skal ske på forhånd via conventus – orienteringsløbet er gratis, også for familien :)

 

Tilmeld nu ved at klikke  HER.